Preporučujemo:
 
 
22
Jun

Japanizam festival 2015 – YOKAI (od 2. do 5. jula)

Japanizam festival 2015
 
Napisao: triodriver.com
0

Kao i do sada festival Japanizam će se održati prve nedelje jula – od četvrtka do nedelje to jest od 02. do 05. 07. Mesto održavanja je Dom omladine Beograda i ove godine je čitava zgrada na raspolaganju, što znači da možete da očekujete mnoštvo pratećeg programa i dobre zabave van Bioskopske sale.

Japanizam festival 2015 Yokai

Tema ovogodišnjeg Japanizma je Yokai – Što je japanski naziv za duhove i fantome, odnosno ale, bauke i ostala mistična folklorna stvorenja koja nastanjuju atmosferične horor priče od pradavnih predanja, pa sve do savremene produkcije. Omiljena zabava im je da ljudima zagorčavaju život, poigravajući se sa njihovim najdubljim strahovima i najskrivenijim željama – mada, legende kažu, yokai najčešće imaju debele razloge da se na nekog ustreme, jer koga tako progone duhovi, nešto je gadno skrivio.

Japanizam festival 2015 Yokai

Yokai svet je veoma elegantan na tradicionalno japanski način – uz trešnjine cvetove, raznobojne kimone, i pogled na planinu Fuđi u daljini, imamo i izobličene ale i bauke, koji iz senki vrebaju svoje žrtve. Dakle, ako naginjete prefinjenom hororu koji počiva na psihologiji i elementima iz narodnih priča, yokai su tu da vas odvedu u takav svet. Sve dodatne informacije o yokai stvorovima i drugim karakondžulama iz japanskog folklora možete naći na Wikipediji.

Origami yokai

Što se tiče programa očekivaće vas uobičajeno, ali se organizatori nadaju da će biti veće, bolje i spektakularnije nego ikada do sad. U četiri dana, na raspolaganju ćete imati radionice, tribine, predavanja, društvene igre i zanimacije, video igre, modne smotre, goste iz regiona i inostranstva, reviju izvođača, čak dva kospleja, prodajni sajam, projekcije najnovijih anime filmova ali i projekata iz domaće radinosti, paklenu kuhinju sa nudlama, sušijem i drugim pićem i grickalicama, i prateći program što se može bogatije zamisliti. Detalje možete pratiti na facebook stranici Sakurabe i eventa. U nastavku video-klip najave:

Svima onima koji nisu iz Beograda, a voleli bi da posete Japanizam obezbeđena je posebna ponuda u hostelu preko puta Doma omladine Beograda, “Belgrade Modern Hostel”.
Da li će ovo biti poslednji Japanizam zavisi isključivo od vaše buduće podrške!
Konkursi su u toku: Prijave za Artist Alley, konkurs za izložbu, konkurs za izvođače, konkurs za volontiranje, prijave za cosplay.

(Izvor/Foto: facebook.com/sakurabana.beograd)

Origami yokai
Japanizam festival 2015 Yokai
Japanizam festival 2015 Yokai
Japanizam festival 2015
 
 

Komentari

 

Dodaj komentar

*