Preporučujemo:
 
 
05
Sep

Osijek Street Race Show XI i Honda okupljanje

 
Napisao: Milan Stanković
0

U toku prošlog vikenda koji je bio maksimalno „prokrvljen“ oktanskim sportovima i manifestacijama, odabrali smo Osijek Street Race kao našu finalnu destinaciju za prikupljanje benzinskih i dizel poena u gositma posle naporne nedelje. Čepinski aerodrom u Hrvatskoj, ponovo je prihvatio veliki broj ljudi i vozila koji se interesuju za konjske snage, turbine, roštilj, hladno pivo i dobro druženje pre svega.

Događaj je trajao nekoliko dana, a naš primarni domaćin Honda Fan Club koji je u sklopu manifestacije uz Auto Klub Slavonija organizovao okupljanje Honda vozila u ovom slavonskom gradu, potrudio se da nas ugosti na pravi način.

Vozni fond svima nama dragih vozila sa H znakom je već prvog dana obećavao. Dobili smo informaciju da je ekipa koja je na događaj stigla dan ranije imala tehničke pripreme i setup pivsko/rakijskih karburatora potpomognut redovnom isporukom snage i energije sa davača tih blagodeti poslednje generacije koji nam dolaze iz Japana.

Vreme je za razliku od prošlonedeljnog, kada je na meniju bio drift, bilo odlično. Preplanuli smo bolje od bilo koje dalmatinske lepotice u toplesu, a uz sve to nahranili naša čula lepim zvucima koji su se širili tih dana do Vinkovaca i Iloka.

Prvi dan iskoristili smo mahom za druženje sa našim prijateljskim klubskim azijatskim aktivistima iz susedne, a i naše zemlje. Masu je primarno raspaljivao HFC sa svojim taborom, kome su se lagano priključivali i ostali timovi koji vole Shoicirov biber.

Drugi dan je bio dosta dinamičniji od prvog. Već na samom ulazu na manifestaciju bilo je jasno da se broj vozila i učesnika, kao i posetilaca rapidno povećao. Prvog dana, drag trke su vožene po novim “FIA”, pravilima, te su se često čule priče u masi, kako će drugog dana sve biti drugačije.

Još jedno dinamično adrenalinsko osveženje bili su motocikli, koji su usijali atmosferu koja je po njihovoj “pripremi” staze i posetilaca dostigla svoj vrhunac.

Učesnici su se smenjivali kao na traci. Jedan od naših glavnih domaćina Boris Žilić – Žile, sa svojom Hondom Prelude, bio je samo jedan u nizu “azijata” koji su odličnom vožnjom, a i pojavom osvojili publiku kao i sve svoje timske i klubske prijatelje koji su ih bodrili.

Daljim tokom priče na stazu je ušetao i jedan “nepoznat auto”. Reč je o vozilu Camaro SS iz Auto kluba Sputnik koji je bio “dirigiran” palicom Edvarda Galića. Za one koji nisu upoznati sa istorijatom drag trka u našem okruženju, pre ovog vozila, Edvard je vozio Malibu, koji je nakon izletanja u Dalmaciji povučen iz daljeg takmičenja.

Njega je nasledio auto koji je potvrdio klasu 9 i u svakoj sledećoj vožnji posle prve dve nezaustavljivo skidao stotinke sa starog rekorda koji je držao Malibu. Titula najbržeg Hrvata, sa ličnim i državmim rekordom opisana je vremenom od 9,272 na četvrtini milje.

Od domaćih učesnika, pomenućemo i Miloša iz Toyota Cluba Srbija, koji je u toku takmičenja nažalost morao da odustane zbog kvara na menjaču svoje Toyote Corole TS.

Manifestaciju je posetio i mnogima već poznati Nissan Skyline R33 koji je svojom pojavom sasvim zasluženo dominirao šepureći pred publikom

, kao i Nissan GT-R R35 koji je kao mlađi naslednik osvežio plemenitu krv ovog drevnog mita na četiri točka.

Sa parkinga su nas dovikivale mnoge karoserije, oblikovane tako da im nismo mogli odoleti. Razum je bio nadjačan, a mi zadovoljni jer se svaki pređeni kilometar isplatio.

Ovakva manifestacija se ne propušta, te ako ste u prilici, obavezno je posetite. Kako bismo vam dočarali na pravi način atmosferu, možete uživati u galeriji koja se nalazi odmah ispod ovog teksta, a takođe i u specijalnom bonusu koji smo smestili u naš standardni foto odeljak po staroj dobroj navici:

>>> OSJEK STREET RACE SHOW XI <<<

(Tekst i Foto:Milan Stanković i Nikola Urošević)

 
 

Komentari

 

Dodaj komentar

*