Preporučujemo:
 
 
08
Dec

Honda Element – vozilo ekstremnih sportista i mladih

 
Napisao: Živko Marković
3

Honda Element je vozilo koje spada u kategoriju koju je izuzetno teško definisati. Pretpostavljam da bi marketinški eksperti smislili neku novu za njega, jer je sam koncept automobila krajnje neobičan. Sa jedne strane, on ima odlike praktičnog minivena, dok sa druge opcionalnom 4WD transmisijom ulazi u sektor SUV vozila. Modularnošću pokretnih elemenata u kabini konkuriše vozilima koji spadaju u klasu vozila tipa Renault Kangoo. Mislim da bi mu najviše odgovarao naziv – multipraktično vozilo.

No, treba pre svega pohvaliti Hondu za hrabar potez. Lansirati vozilo koje nema svoju preciznu klasu predstavlja hrabrost koja se nekad isplati (kao Citroen C4 npr.), ili se ne isplati (u primeru Renault Vel Satis). S obzirom da se USA mogu nazvati nacijom automobila (ne zbog posvećenosti automobilima, već zbog neophodnosti korišćenja istog), logično je što je ovo model specijalno kreiran za američko tržište. U skladu sa tim mu je i poreklo, jer je isključivo sklapan u Hondinoj fabrici u Ohaju. To objašnjava, za današnje vreme, neuobičajenu ponudu od samo jednog benzinskog motora (velike zapremine za Evropsko tržište), bez ijedne druge opcije, bilo veoma popularnog dizela, bilo manjeg benzinskog motora.

Ovaj model teško dopire do evropskog tržišta, jer su inicijalno prodavani isključivo samo na USA podneblju. S obzirom da se ne mogu oficijelno uvesti (razlog nisu emisije gasova, već nepostojanje adekvatne dokumentacije validne našim carinicima), većina Elementa koji se mogu naći u Srbiji su doveženi iz USA od strane svojih vlasnika u periodu od 2003-2009 godine. Srećom po nas, famozna “preregistracija crnogorskih tablica” omogućila je da većina njih postane domaći model. Ponekad se u oglasima pojavi Element, sa relativno malo pređenih kilometara i poprilično visokom cenom.

Ako zaronimo ispod njegove kockaste karoseije, Element možemo shvatiti kao bliskog mehaničkog rođaka Honde CR-V, nama dobro poznatog SUV modela. Sa njim deli odličan i pouzdan K24 motor od 2400 ccm, koji se u Element ugrađuje kao jedini pogonski agregat. Može se birati između automatskog i manuelnog menjača, kao i između dva tipa pogona – 2WD i 4WD. Pogon na 4 točka u ovom slučaju nisu pravi pogon, već dopuna 2WD sistemu radi bolje prohodnosti. Sama ponuda motora, pogona i prenosa jasno pokazuje svoje USA korene. Ako znamo da je 2004. godine u Evropi krenuo da se prodaje odličan (prvi samostalno razvijeni dizel motor Honde) N22 dizel od 2200 ccm, logično bi bilo pretpostaviti da bi to bila dobitna kombinacija u Evropi.

Međutim, svaki proizvođač mora paziti na odnose unutar svoje ponude – CR-V je kao popularan model zauzeo Elementovo potencijalno mesto u Hondinoj EU paleti. Ostao je isključivo USA model, čije je finansijski jako tržište moglo da istrpi oba modela u ponudi. Doduše, već pred kraj proizvodnje, CR-V je i na američkom tržištu prodavan u većem broju primeraka nego Element.

Lepota Elementa (neko će reći da je ružan sa aspekta estetike), leži pre svega u njegovoj fleksibilnosti i izuzetno prostranoj kabini. Poseduje 4 sedišta koja se mogu kombinovati na gomilu načina. Izuzetno je prostran i sa jednostavnim dizajnom kabine. Pod vozila i stranice se mogu prati pod šmrkom, zbog čega je ovaj model dobio titulu najboljeg prijatelja na 4 točka svakog psa u Americi. Izuzetno brzo se kabina može sklopiti i od njega napraviti upotrebljiv kombi. Zadnja vrata u dva nivoa (kao kod rasnih džipova tipa Toyota Land Cruiser 100), doprinose praktičnosti i mačo izgledu. Kockast dizajn je izuzetno praktičan zbog maksimalnog iskorišćenja unutrašnjeg prostora, korišćenja i parkiranja (iako to u Americi ne igra bitnu ulogu).

Osim “boxy” izgleda, koji je njegov zaštitni znak, Elementova glavna odlika su tkz. “suicide doors”, koja se otvaraju suprotno jedno od drugih. Za razliku od američkih uzora iz četrdesetih, ovde je nemoguće otvoriti oba vrata odjednom, tj. potrebno je otvoriti prednja da bi se otvorila zadnja. Ako želimo da nađemo pandan u japanskoj autoindustriji, sigurno vam je poznat model Mazde pod imenom RX-8. Bez srednjeg stuba, ulazak u automobil predstavlja nežnu muziku. Za vozilo prosečne dužine srednje klase (4300 mm), Element nudi obilje prostora za 4 osobe.

Element je povišen, kvazi-SUV model koji je usmeren na mlađu populaciju koja se bavi ekstremnim sportovima, kao i standardnim sportskim aktivnostima. Bilo da želite da spakujete svoje bicikle unutra, dasku za surf, ili skejt, skije, Element nudi više nego dovoljno prostora i to u par poteza. Za avanturiste koji bi da devojkama pokazuju sjaj zvezda, prednja i zadnja sedišta jednim potezom formiraju komforan krevet za dve osobe.

S obzirom da po statistici, prosečan kupac Elementa ima manje od 35 godina, bavi se nekom vrstom sporta, te stalno transportuje kabaste stvari (bicikl, surf daska i drugo pominjano), Honda je procenila da su četriri modularna sedišta idealna za tu dimenziju kabine. Ukoliko se porodica vlasnika Elementa proširi, Honda ima odgovor: CR-V, a ako ni on nije dovoljan, kraljevski prostran Oddysey sa osam sedišta rešava stvar.

Kao i kod svakog netipičnog vozila, koji se ne uklapa u postojeće, širokim masama prihvatljive klase vozila, tako ni Element nije dostigao prodaju nekog SUV vozila. Bez obzira na to, dostigao je više nego lepu cifru od 325.000 prodatih primeraka tokom svog relativno dugog proizvodnog veka od 2003-2011. Lepota Honde se ogleda i u korišćenju mehanike između serija iz Hondine palete, tako da osim po izgledu, Element nije ekscentričan u mehaničim segmentima.

Dodajmo da se zbog svog izgleda u startu vodi kao drugačiji od ostalih, što idealno odgovara mlađoj populaciji, koja teži da bude jedinstvena. Pouzdana i pristupačna mehanika, kao i modularan koncept, stvorili su od Elementa model idealan za personalizaciju mlade generacije. Dodajmo da se segment kockasto dizajniranih modela proteže na Scion xB, Nissan Cube, Kia Soul i drugi.

Tokom svog dugog tržišnog života, prolazio je kroz više restilizacija, od estetskih korekcija, do poboljšane opreme, novih boja i dodataka. Ultimativna opcija za kraj bio je model SC, koji je išao sa fabrički ugrađenim mladalačkim opcijama poput specifičnog prednjeg grila, spuštenog oslanjanja, 18″ felnama i drugim dodacima.

Zanimljivo je da ovaj koncept modela Element miri dve potpuno različite strane mladih – sa jedne strane je popularan kao vozilo za one koji imaju specifičan životni stil, spušteno coiloverima i na 18″ felnama. U ovom slučaju, vlasnici ugrađuju felne velikog prečnika, montiraju ozbiljna ozvučenja, rade dorade na mehanici poput turbo i kompresor kitova, i sl. Time se dobijaju vozila sa velikim stepenom “cool” odziva na ulicama.

Sa sa druge strane, zahvaljujući povišenom fabričkom klirensu, praktičnoj koncepciji i opcionalnom 4WD pogonu, Element privlači mlade ljude koji vole da istražuju prirodu. Klasične modifikacije ovog tipa su prednji bull bar, povišen klirens, AT gume visokog profila, pop up šator instaliran na krovu radi povećanja unutrašnjosti kabine i slične terenske modifikacije.

Sumirano, Honda Element je jedno specično, zanimljivo vozilo namenjeno mladima. Element po mom ukusu bio bi orijentisan više ka street soluciji, sa felnama 18″, modifikovanim oslanjanjem, 4WD pogonom i automatskim menjačem.

(Živko Marković/Foto: NetCarShow.com, Honda tuning)

 
 

Komentari

Ivan | 12.12.2012 23:12

Element je pored Civic-a meni licno mnogo zanimljiv model...kako u offroad-u varijanti tako i u stock... mada ovaj auto je dusu dao za hard core JDM :)

Martin Petrovic | 11.12.2012 01:12

Veoma zanimljivo vozilo. Dopada mi se i u ofroad varijanti. Sve pohvale autoru.

Đorđe Sugaris | 08.12.2012 20:12

Moram priznati da ovo izgleda interesantno :D

 

Dodaj komentar

*