Preporučujemo:
 
 
16
Apr

Po meri najmlađih – Datsun Baby

Datsun Baby
 
Napisao: Nikola Jovanović
0

Jedan od nezaboravnih trenutaka u životu automobiliste svakako je prvo sedanje za volan “pravog” četvorotočkaša. Mnogim to uspeva u tinejdžerskim godinama kada mimo očiju zakona, a neretko i roditelja, pozajme porodičnog limenog ljubimca na “jedan krug”.
Međutim, verovali ili ne, u Japanu, državi sa razvijenom automobilskom kulturom, oko 300.000 mališana rođenih 1950-ih i 1960-ih, svoja prva iskustva za volanom “pravog” četvorotočkaša legalno je steklo mnogo pre svog šesnaesetog rođendana (odnosno minimalne starosne granice za dobijanje vozačke dozvole). Ovaj uzbudljivi, ali i poučni program namenjen građenju svesti budućih generacija vozača o bezbednosti u saobraćaju trajao je od 1965. do 1973. godine, a za njegovu realizaciju su bili zaslužni zabavni park Kodomo no Kuni iz Jokohame i Nissan Motor Company.

Datsun Baby

Datsun Baby prototip (1964)
Japanski proizvođač je imao zadatak da konstruiše minijaturno vozilo koji bi po dizajnu i ergonomiji bilo po meri mališana, ali ujedno i verno simuliao modele namenjene “odraslima”. Tako je 1964. godine nastao dvosed Datsun Baby, mikrokupe dopadljivih oblina, jedan od najređih automobila proizvedenih u Japanu nakon Drugog svetskog rata…

Cony Guppy

Cony Guppy (1961)
Kao mehanička osnova za Datsun Baby poslužio je Cony Guppy, Kei kamionet fabrike Aichi Machine Industry Co sa pozadi lociranim jednocilindričnim motorom od 200cc koji je razvijao 11KS, dok je karoserija delo Nissanovih dizajnera (važno je napomenuti da je 1960-ih većina automobila u Japanu posedovala agregat zapremine do 360cc, u skladu sa tadašnjim Kei standardom).

Datsun Baby

Nissan je 1965. godine zabavnom parku Kodomo no Kuni donirao tačno sto kompletiranih primeraka Datsun Baby, opremljenih zaštitnim odbojnicima pričvršćenim za donji deo vozila. Mališani su mogli u prisustvu odraslih da sednu za volan i da uz druge učesnike na poligonu počnu da se upoznaju sa čarima i odgovornostima koje nosi vožnja.

Datsun Baby

Kabina sa dva sedišta, ergonomski je bila prilagođena mališanima, a u odnosu na automobile koje su vozili roditelji, Datsun Baby je bio znatno jednostavniji za vožnju. Upravljač se sistemom opruge vraćao u prvobitni položaj dok je za prenos snage bio zadužen automatski menjač kompanije Okamura Co. (prvi japanski proizvođač koji je stvorio konvertor obrtnog momenta).

Datsun Baby

Maksimalna brzina je bila ograničena na razumnih 30km/h, a podatak vredan pomena jeste da je na Datsun Baby ugrađeno nezavisno oslanjanje na sva četiri točka, poput trkačkih automobila.

Datsun Baby

Datsun Baby

Automobili su u funkciji bili od 1965. do 1973. godine kada je ova atrakcija ukinuta i do danas je na žalost preživelo svega nekoliko primeraka Datsun Baby, među njima i jedan, numerisan brojem 100, koji je nedavno podvrgnut kompletnoj restauraciji o trošku fabrike.

Datsun Baby

Kratki arhivski snimak prikazuje kako je Datsun Baby izgledao u akciji dalekih 1960-ih:

(Nikola Jovanović/Foto: japanesenostalgiccar.com)

Cony Guppy
Datsun Baby
Datsun Baby
Datsun Baby
Datsun Baby
Datsun Baby
Datsun Baby
Datsun Baby
Datsun Baby
Datsun Baby
Datsun Baby
Datsun Baby
Datsun Baby
 
 

Komentari

 

Dodaj komentar

*