Preporučujemo:
 
 
21
Feb

20 godina kasnije – Suzuki opozvao jedan primerak modela Cappuccino!

 
Napisao: Nikola Jovanović
0

Suzuki je početkom februara, na teritoriji Japana, pokrenuo nesvakidašnji opoziv vozila koji se odnosi na samo jedan primerak svog nekadašnjeg egzotičnog sportskog automobila. Problematični Suzuki Cappuccino je proizveden daleke 1996. godine, a umesto da direktno kontaktira vlasnika, kompanija je pokrenula standardnu proceduru kakva se primenjuje kod grešaka ustanovljenih kod hiljada vozila, objavivši informaciju na zvaničnom sajtu. Još veći kuriozitet jeste konkretna mana ustanovljena na dotičnom primerku. Ona ne samo da je minorna i neupadljiva, već ni jednog trenutka nije uticala na funkcionalnost automobila.

Naime, razlog proglašenja opoziva je u tome što u jedan blok motora nije utisnuta oznaka K6A (trocilindarski turbo agregat od 660 cm3 sa 64 KS), a on je ugrađen u Suzuki Cappuccino sa brojem šasije EA21R-102188. Način na koji je otkriveno da je pre dve decenije, iz fabrike izašao jedan jedini motor bez žiga, nije poznato.

Suzuki je objavio ilustrovano uputstvo šta nedostaje dotičnom vozilu, a jedina poteškoća koju bi automobil mogao da ima je prilikom japanske rigorozne i ni malo jeftine Shaken kontrole, neophodne za registraciju vozila. Cilj ovog sistema testova je da osigura da su sva vozila na putu održavana i bezbedna, da podstakne posedovanje što manjih četvorotočkaša i kupovinu novih, umesto posedovanja starih. On je ujedno i jedan od razloga izvoza pojedinih polovnih automobila sa JDM specifikacijama (među kojima i poneki Suzuki Cappuccino) u druge države poput SAD, Kanade i Australije.

U krugovima JDM ljubitelja, Suzuki Cappuccino, proizvođen od 1991. do 1997. godine, odavno je stekao kultni status. Iako kompaktnih dimenzija, ovaj sportista Kei klase dokazao se kao izuzetan vozački automobil sa minijaturnim turbo agregatom koji je voleo visoke obrtaje (crvena zona se završavala na 12.000 o/min), masom od svega 725 kg, raspoređenoj u odnosu 50:50, četiri disk kočnice i pogonom na zadnjoj osovini. Takođe, bogata lista opreme je obuhvatala, pored petostepenog manuelnog i opcioni automatski menjač sa tri brzine, servo volan, vazdušni jastuk za vozača, ABS na sva četiri točka, LSD i elektropomične retrovizore. Krov svakog Suzuki Cappuccino sastojao se iz tri dela, a mogao je da se transformiše u zatvoreni kupe, T-top, targu i kabriolet (sa ili bez rollbara).

Što se tiče spornog primerka Suzuki Cappuccino, ukoliko automobil i dalje postoji, kompanija bi vlasniku učinila  velikodušan gest. Umesto da u originalni agregat bude utisnuta nedostajuća oznaka, on bi bio besplatno zamenjen potpuno novim K6A! Njegova modifikovana verzija se proizvodi i dan danas, i ugrađuje se u nekoliko modela Suzukija kao i u ultralaki sportski dvosed Caterham 7. Prednost novog motora bi, osim nulte kilometraže, bila i što ispunjava sve aktuelne ekološke norme, te maleni Suzuki Cappuccino ne bi imao probleme tokom Shaken inspekcije.

Ono što nas zadivljuje je da se u vremenu prevara vezanih za emisione testove i bezobzirnog skrivanja ozbiljnih bezbednosnih problema, kompanija Suzuki trudi da svako vozilo koje proizvede bude najbolje moguće, ispitujući čak i ona kojima je “požutela krštenica”. Kapa dole!

 

Nikola Jovanović / Foto: suzuki.co.jp, autowp.ru

 
 

Komentari

 

Dodaj komentar

*