Preporučujemo:
 
 
22
Apr

Toyota Land Cruiser 6×6 by NSV – Misija počinje gde put prestaje [VIDEO]

 
Napisao: Nikola Jovanović
0

Mercedes-Benz G63 AMG 6×6 je bio izuzetno moćan, atraktivan i povrh svega ekskluzivan terenac, čija je proizvodnja zaustavljena na stotinak jedinica, uprkos višestruko većoj tražnji. Ukoliko ste zainteresovani za SUV sa pogonom na šest točkova, iako nešto skromnija, ova specifična Toyota Land Cruiser će vam se verovatno dopasti….

toyota_land_cruiser_6x6_triodriverblog_06

Toyota Land Cruiser 6×6 nastala je zajedničkim projektom kompanije NSV Automotive iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Multidrive Technology, australijskog specijaliste za modifikacije terenaca za potrebe vojske, građevinskih preduzeća i vatrogasnih službi.

toyota_land_cruiser_6x6_triodriverblog_02

Za razliku od svog nemačkog 6×6 rivala koji pokreće osmocilindarski twin-turbo agregat, zapremine 5,5 litara, Land Cruiser 6×6 se može dobiti sa 4,0-litarskim kompresorskim V6 motorom sa 398 “konja” koji se do točkova prenose putem 5-stepenog manuelnog menjača.

toyota_land_cruiser_6x6_triodriverblog_04

Ukoliko vam ovaj motor i njegovih 494 Nm obrtnog momenta čine nedovoljno moćnim, tu je i opcioni 4,5-litarski V8 turbodizel agregat, sa 286 KS i čitavih 651 Nm, “uparen” sa 6-stepenbom automatskom transmisijom.

toyota_land_cruiser_6x6_triodriverblog_07

Kratki promotivni video ilustruje nam kako se Toyota Land Cruiser 6×6 by NSV snalazi u predelima za koje je stvorena – gde put prestaje, i u kojima je dominantna već više od 60 godina

Nikola Jovanović / Foto: NSV Automotive, Multidrive Technology

 
 

Komentari

 

Dodaj komentar

*