Preporučujemo:
 
 
10
Oct

Čišćenje dizni kod benzinskog motora – Toyota Supra

 
Napisao: Živko Marković
1

Dizna, ili injector (eng.) je postala jedan od nezaobilaznih pojmova automobilskog rečnika, čak i kod običnih korisnika istih. Dizne dizel motora, ozloglašene su zbog svoje cene, pri čemu se prvenstveno misli na Desno dizne, dok Bosch ima tu prednost da mogu da se repariraju i time smanje troškovi. Ni kod benzinskih motora, nažalost nisu pošteđene od prljanja i kvarova, pogotovo kod vozila pogonjenih LPG (TNG).

Šta predstavlja dizna goriva? Ukratko, narodski rečeno, to je mali uređaj koji ubrizgava gorivo kod motora sa unutrašnjim sagorevanjem u komore, kao jedan od elemenata sagorevanja. To je napredniji sistem od dotadašnjih karburatora, ali je sa stepenom usavršavanja porastao i stepen zavisnosti od kvaliteta goriva. Kvalitet goriva je najveći neprijatelj i benzinskih i dizel dizni.

Zato se primenjuje operacija čišćenja dizni, ali se taj proces pre svega odnosi na benzinske dizne. Danas se to često radi, jer se u Srbiji ne možemo pohvaliti naročitim kvalitetom goriva. Vremenom se nečistoća sakupi i zaprlja diznu, te je jedino efikasno rešenje čišćenje istih u ultrazvučnoj kadi. Međutim, većini ljudi je nejasno na šta se to odnosi, te su veoma skeptični kakva je to procedura i da li je to potencijalno “prodavanje magle” od strane servisera.

Zato smo rešili da testiramo takav uređaj, koji od skora poseduje TRIO Servis, koji posluje u sklopu TRIO Motors. To je uređaj koji testira, ispituje i čisti dizne benzinskog sistema. Za test ćemo iskoristi model Toyota Supra MA70 koja je zadnjih 25 godina pogonjena raznim kvalitetima benzina, te smo rešili da joj priuštimo jedno kvalitetno čišćenje dizni.

Supra ima šestocilindrični motor redne koncepcije, ali mu se usisna grana sastoji iz tri dela i veoma je komplikovana za skinuti. Prvo se skida deo koji ide na kućište filtera za vazduh. Potrebno je popisati redosled skinutih delova, jer ih ima poprilično.

Blokirati razna creva za vakum.

Da bi se došlo do raila, tj. razvoda dizni, prvo ide sama usisna grana.

Kad se ona skine, skida se kompletan rail sa diznama, koje se onda demontiraju.

Potom se prelazi na sam aparat za testiranje i čišćenje dizni.

Potrebno je dobro namazati dizne.

Zatim se sve dizne (u ovom slučaju šest komada) montiraju na adapter koji stiže uz aparat, i prilagođen je njemu.

Prespoji se dovod goriva da bi same dizne mogle da rade.

Na svaku se zakači pripadajući adapter.

Pri čemu se od samog starta pazi na redosled dizni, moraju biti postavljene identično kako stoje na samom railu na motoru.

Zatim se prvo odradi AUTO TEST, da bi se znalo stanje samih dizni pre početka procesa čišćenja.

Posle testiranja, što podrazumeva da dizne odrade određenu sekvencu koja oponaša njihov rad u automobilu, dizne propuste određenu količinu goriva kroz sebe i napune menzure. Tokom rada operater tačno vidi kako dizna raspršuje gorivo pod pritiskom i već na osnovu toga ima pregled stanja dizni.

Zada se određen pritisak, koji se posle podešava u zavisnosti od toga koji režim rada motora se oponaša.

Naravno, bez goriva to nije moguće, tako da je potrebno usuti određenu količinu koju aparat koristi za testiranje.

Testira se između ostalog i propusnost dizni, tj. da li dizne prelivaju više nego što bi trebalo.

Pošto je odrađeno ispitivanje stanja dizni, pristupa se demontaži sa raila da bi se položile u ultrazvučnu kadicu.

Tečnost u njoj je specijalna za tu namenu.

Pošto se postave u kadicu, pristupa se višestrukim sekvencama propuštanja struje kroz tečnost.

Krajnji rezultat je izuzetno pozitivan. Supra više nema “knedlu” pri manjim obrtajima, izuzetno ravnomerno se snaga isporučuje, a ujedno smo ovim tretmanom povratili koju konjsku snagu izgubljenu sa godinama od nataloženog goriva. Jedini problem sada predstavlja nemogućnost da se odurpete vožnji na benzin u visokom obrtajima, kao idealnoj antistres terapiji, koja sa lakoćom odnese 16-18 litara goriva na 100 kilometara.

(Živko Marković, foto: Živko Marković)

 
 

Komentari

milun | 30.01.2017 18:01

Gde semože nabaviti ovaj uredjaj

 

Dodaj komentar

*