Preporučujemo:
 
 
25
Jan

NATS GT-K – kei mališan

 
Napisao: Živko Marković
2

Verujem da Nissanov model Skyline GT-R ne treba posebno predstavljati. Kada je u pitanju mali kabriolet kei klase Suzuki Cappuccino, možemo pomenuti osnovne podatke. Reč je o malom dvosedu koji je kombinacija roadstera, targa i coupe modela minimalnih dimenzija.

Dimenzije ovog mališana su sledeće: dužina od 3295 mm, a širina 1395 mm. Nosi maleni DOHC motor sa tri cilndra. Tipično za kei automobile u Japanu, motor ne sme da pređe 660 ccm da bi ostao u najnižoj klasi, tako je i Suzuki Cappuccino model sveden na 657 ccm zapremine. Ispod haube je smešten i turbo punjač, što uz ukupnu masu od 725 kilograma daje više nego pristojne performanse. Dodajmo samo da je pogon na zadnje točkove, a kada u kabini sede dva omanja putnika, raspored mase je idealnih 50:50%, što je osnovni “as” svakog sportskog automobila.

Sada se sigurno pitate, zašto je na početku ove priče ovlaš pomenut Nissan Skyline GT-R? Odgovor leži u modelu NATS GT-K. NATS je skraćenica za Nihon Automobile College of University – u prevodu Japanski automobilski koledž.

Postoje četiri departmana koji traju od 2-4 godine, poput održavanja vozila, dorada vozila, motorsporta i istraživanja u auto industriji. Veoma popularna škola koja između ostalog ima svoj redovan štand na TAS svake godine (Tokio Auto Salon). Za svaki salon oni spreme specifične modele, od kojih većina izaziva divljenje, pomerajući granice.

Ovim dolazimo do jednog od njihovih modela koji je izazvao najveću buru kritika i kontroverzi na TAS 2009. godine, a to je upravo model NATS GT-K.

Suština je da se telu i mehanici Suzuki Cappuccino modela da izgled moćne Nissan perjanice – R35 GT-R, od čega potiče i kovanica GT-K.

Prednji i zadnji deo oponašaju izgled GT-R modela, ali zbog izuzetno male pojave (originalni GT-R je duplo veći), prednji i zadnji farovi izgledaju predimenzionisano.

Studenti NATS nisu odoleli da ne pojačaju malo trocilindarski turbo motor. Stavili su veći interkuler, štelujuće amortizere i doradili kočnice. Felne od 18”, uz tipičnu GT-R tamnu sivu boju učinile su ovaj auto još zanimljivijim na prvi pogled.

NATS GT-K privlači nesumnjivo pažnju mnogih, ali o njemu mogu maštati samo osobe sa manjim gabaritima.

(Živko Marković/Foto: autoblog.com, minkara.carview.co.jp, jdm-option.com)

 
 

Komentari

Živko Marković | 25.01.2013 21:01

Slažem se da je ovaj NATSov pokušaj malo dizajnerski diskutabilan, dorade Cappuccina kao Cobre su mnogo uspešnije.. Generalno, ja sa svojih 201 cm nemam šanse da uđem ni u druge ozbiljnije roadstere, jednom ću ti pokazati video gde vozim S2000, za mene su zanimljiviji isključivo 2+2 modeli, poput Infiniti G37 Cabrio Coupe modela npr. Kei klasa je izuzetno zanimljiva, jer je to isključivo JDM pikanterija, koju kod nas ne možeš videti..:)

mladen_i20 | 25.01.2013 21:01

Iako sam ponajvise pristalica luksuznih limuzina, uvek mi se u glavi motala ta linija roadster-a. Cuvena mijata (MX-5), Z3, Barchetta (cija je ogromna mana prednji pogon) i slicni modeli, ali nisam zaista nikada cuo za ovaj cappucchino. Odlicna kombinacija dobre zabave za manju svotu novca, jer se posedovanje ovakvog modela uvek tretira kao drugi auto, a to u danasnje vreme nije bas lako sebi priustiti pa imati 2 auta. Konkretno ove dorade japanskih studenata mi se ne dopadaju, ali sam cappucchino model u originalnoj izvedbi mi je interesantan. Dakle Zivko, zbog ogranicenog prostora za putnike, ti ovaj model ne mozes ni u pismu voziti :-) Hvala na ovom tekstu, nisam znao ama bas nista o ovome, lepo.

 

Dodaj komentar

*