Preporučujemo:
 
 
07
Dec

NISMO Festival 2017

 
Napisao: Đorđe Pavićević
0

Kraj godine je idealna prilika za proizvođače da rekapituliraju proteklih 12 meseci, kako na proizvodno-prodajnom planu, tako i kada je reč o sportskim nastupima širom svetskih staza. Naravno, to je i fantastična prilika da se na jednom mestu okupe i uspešni modeli iz nekih drugih epoha i obogate ovakav tip manifestacija.

tdb nismo festival 2017

Ovih dana, na legendarnoj stazi Fuji Speedway u Japanu, Nissan, tačnije njegov sportski ogranak NISMO, održao je svoj već tradicionalni NISMO Festival. Pred oko 30.000 posetioca, prodefilovalo je oko 150 “civilnih” automobila, kao i velik broj trkačkih mašina koje su ostavile dubok trag u svetu auto-sporta.

tdb nismo festival 2017

Šta više, može se reći da je ovogodišnji NISMO Festival bio svojevrsni GT-R spektakl, budući da se pojavilo čak 16 poznatih Nissan GT-R modela, i to od prvog HT 2000 GT-R iz ’60-ih godina, preko GT-RS iz 1995. goidne i Grupe A, prototipa GT-R Le Mans iz 1996. zatim GT-R iz japanske serije SuperGT, kao i GT-R pobednika FIA GT World Championship 2011.

Pored pomenutih GT-R modela, manifestaciju su obogatili i drugi legendarni modeli Nissana, kao što je Skyline DR30 Super Silhouette, Silvia S12 Turbo Super Silhouette, 910 Bluebird Silhouette, kao i brojni automobili iz popularne Z-linije modela.

tdb nismo festival 2017

Naravno, ovakav tip manifestacije bio je nemoguć bez velikog broja poznatih vozača, koji su u nekom trenutku svoje karijere vozili za Nissan, odnosno NISMO tim, pa smo tako na stazi Fuji Speedway mogli da vidimo i legendarnog Keiichi Tsuchiyu, poznatog kao Drift King.

tdb nismo festival 2017

Đorđe Pavićević / Foto: Nissan

 
 

Komentari

 

Dodaj komentar

*