Preporučujemo:
 
 
07
Feb

Nissan Skyline GT-R R32 Calsonic

 
Napisao: Đorđe Pavićević
3

Ako se nekom japanskom automobilu može pridodati atribut „supersportiste“ (pored neizbežne Honde NSX, naravno!), onda je to svakako Nissan GT-R. Iako se prvi Skyline pojavio još davne 1969. godine (internet oznake PGC 10), da bi već četiri godine kasnije, dobio naslednika u vidu kupea KPGC 110, tek je treća generacija ove japanske ikone, nazvana R32 (pun naziv E-BNR32), a lansirana 1989. godine, počela da stvara legendu koja traje i dan-danas. Opremljen šestocilindarskim rednim twin-turbo motorom RB26DETT, zapremine 2,6 litara, kao i izuzetno naprednim sistemom pogona na sva četiri točka ATESSA E-TS, Nissan Skyline R32 bio je praktično homologaciona verzija neophodna za nastup u tadašnjoj Grupi A sportskih automobila. Otuda i ne čudi njegov nemilosrdni pohod na takmičenjima širom sveta, koji je nesmanjenim intenzitetom trajao pune četiri godine.

U Evropi je već 1991. godine osvojena prestižna trka 24 časa Spa-Francorchamps, dok je u Australiji otpočeo dominaciju do tada neviđenih razmera – tri osvojena šampionata za redom u okviru Grupe A (1990, 1991. i 1992.), i još bitnije, dve uzastopne pobede na prestižnoj trci Bathurst 1000 milja. Uspesi bi verovatno nastavili da se ređaju, da se „pregaženi“ Ford i Holden nisu udružili te izdejstvovali promenu pravila za sezonu 1993. koja je praktično „isterala“ GT-R iz serije. No, jedna stvar je ostala nakon australijskog pohoda, koju će GT-R ponosno nositi i dan-danas, a to je nadimak „Godzilla“.

Ipak, legenda o GT-R najsnažnija je bila u Japanu. Kako i ne bi, kada je tokom četiri pune sezone (1990-1993.) nastupa u Grupi A All Japan Touring Car Championship (JTCC, preteči današnjeg SuperGT šampionata), Skyline R32 pokupio 29 pobeda, na isto toliko nastupa! Ovde predstavljen automobil, GT-R R32 #12 Calsonic Skyline, tima Impul, okitio se titulama 1990. i 1993. godine (vozači Kazuyoshi Hoshino i Masahiko Kageyama). „Intermezzo“ je iskoristio Masahiro Hasemi (iz tima Hasemi), takođe za volanom Nissana GT-R R32, koji se okitio šampionskom krunom 1991. i 1992. godine.

Mlađe generacije, predstavljeni automobil sigurno će prepoznati iz čuvenog serijala igara Gran Turismo, namenjene PlayStation konzolama. No, da se manemo priče sada, zavalite se u svoju fotelju, pojačajte zvuk „do daske“ i pogledajte koliki je zapravo srećnik Richard Meaden, iz britanskog EVO magazina. Uživajte!

 

(Đorđe Pavićević/Foto: Nissan, Skvora Limited/Video: evotv)

 
 

Komentari

Đorđe Pavićević | 08.02.2013 15:02

Pre svega, da se obojici zahvalim na lepim rečima! Eh Mladene, da mi je barem debi, to bi značilo da sam mlad i perspektivan :-) Šalim se, ali u neku ruku si u pravu, debi jeste na TDB, a takav tekst je uvek u neku ruku poseban, iako je samo jedan od par stotina u nizu za brojne auto-magazine i sajtove. Biće ih još, čim mi Živko dozvoli da se „razmašem“ :-) Što se tiče GT-R, nije toliko problem u ceni koliko u volanu na desnoj strani, tako da su u Evropi retki, izuzev Velike Britanije, gde ih i danas ima u popriličnom broju, što je i razumljivo. Dosta ih ima i u SAD, uglavnom R33 i R34, ali se gotovo nigde nije zvanično izvozio, odnosno je tzv. grey import (legalno uvezen, ali ne preko zvaničnih zastupnika), mada je u Americi bilo i dosta kradenih R34. Sličan problem koji imaš i sa prvom generacijom Civic Type R (EK9)... A sama cena je, iznenadićeš se, pristupačna skoro i za naše pojmove. S vremena na vreme, pogledam oglase u UK, i tamo se sasvim solidni primerci kreću od 5.000 do 10.000 funti. Baš očuvani primerci, dosta modifikovani, u koje je uloženo zaista puno novca i vremena, idu do 15.000, ali je to retko. Interesantno je recimo da je jednom prilikom, pre par godina, britanski šou Fifth Gear kupio jednog GT-R R33 V-Spec za, čini mi se, oko 8.000 funti koji je bio u oglasima (zaista očuvan primerak, sa svom papirologijom i istorijatom održavanja), i potom ga poklonio najsrećnijem gledaocu u okviru njihove nagradne igre. U ostatku Evrope, uglavnom ćeš naći GTS-t verziju (pogon samo na zadnje točkove), opet za cenu između 5 i 10 hiljada evra za solidne primerke, a do 20-25 hiljada za vrlo dobre GT-R modele.

Živko Marković | 08.02.2013 09:02

Bilo je, ali mislim samo 300 komada za tržište Skandinavije, i to model R33. U Beogradu imaš jedan srebrni R33, ali nije GT-R (jednom ćemo ga obraditi u temi detaljno, Skyline kao model je ikona). Inače, Đole je već etabliran novinar, sa podužim stažom, samo je ujedno i moj prijatelj, istomišljenik po pitanju japanskih vozila (ujedno vozi Hondu Civic), kupac, a evo sada i jako pojačanje TDB tima.

mladen_i20 | 08.02.2013 01:02

Debitovati sa ovakvim modelom i sa ovakvim tekstom zaista je krupan korak! Bravo za Djordjeta, definitvno cemo ocekivati jos interesantnih tekstova njegovom rukom napisanih; Bravo! Zasto nemamo GT-R modela po nasim drumovima (izuzev ovog najnovijeg u sivom izdanju)? Znam da je skup, ali voze se i skuplji modeli sa daleko losijim pedigreom... Po mojim sturim saznanjima, do ovog novog nijedan nije bio sa volanom na desnoj strani?

 

Dodaj komentar

*