Preporučujemo:
 
 
01
Mar

Krstarenje panonskim morem na četiri točka

 
Napisao: Živko Marković
0

Sedeli smo kao i svake srede u kafani i raspravljali kako smo se usedeli tokom zimskih meseci, kada inače loše vreme utiče na svaku automobilsku akciju. Od poslednje avanture prošlo je već par meseci, tako da smo bili više nego orni da otvorimo sezonu u 2013. godini.

Obično imamo dilemu kojim vozilom ići u ovakve akcije. Kada u avanturu kreću maksimalno dve osobe, nema lepše prilike za aktiviranje Supre, koja željno isčekuje svaki izlazak i krstarenje van grada. Međutim, ovog puta smo našli odličnu zamenu – najnoviji Honda CR-V koji smo preuzeli za TDB test čim se pojavio. Četvoročlana ekipa koju čine novinari, fotografi kao i naš prijatelj Goran iz Stojanov auta bila je spremna za put.

Kako se vikend aktivnost ne bi svela samo na vožnju i testiranje CR-V, pobrinuo se sticaj okolnosti. Do mene je došla informacija o postojanju dve stare Toyote i Honde Civic u okolini Subotice. Dodajmo na to obećanje drugu Lazi kolekcionaru iz Bečeja da ću ga posetiti zbog kupovine japanskih modela za svoju kolekciju, kao i činjenicu da će nas moja supruga čekati sa zimnicom i šunkom na pola puta u Čoki, kreirala je idealan plan za automobilski roadtrip.

Dok se ekipa okuplja u ranim jutarnjim časovima, a naš novinar Vukašin čeka od akademskih 15 do realnih 30 minuta, to vreme valja iskoristiti na parkingu za upoznavanje sa autom koji je čekalo u proseku 300 Km puta.

Sledeća stanica bila je Euro Petrol pumpa na izlazu iz Novog Sada gde smo “oktanizovali” celu našu priču.

Novinar i fotograf su zauzeli prednju klupu kako bi se posvetili testu na što bolji način. Usledio je izlazak na autoput E70, na kome smo pružili šansu CR-V da pokaže svoje “konjiće” na otvorenom putu.

Aktivnosti nalaženja vozila koja se provlače po pričama, uvek podrazumevaju ako želite uspeh i nekog lokalnog “igrača”, koji poznaje svoj kraj, domaće običaje i mentalitet ljudi. U ovom slučaju, to je Igor, naš drugar sa Honda foruma, koji nam se sa zadovoljstvom pridružio na benzinskoj pumpi u Subotici, odakle smo krenuli u potragu za vozilima koje smo vam pomenuli na početku.

Krenuli smo od postojećih fotografija i nekih letimičnih informacija, pomoću kojih smo odprilike locirali deo Subotice koji nas zanima. Naravno, jedan od najpametnijih poteza je raspitivanje o vozilima kod servisera, perionica i vulkanizera iz tog kraja, jer će verovatno znati gde da vas upute.

Trud je urodio plodom, locirali smo traženo dvorište, a onda dolazi na red scena kao iz American Pickersa. Dvorište puno “in rust we trust” vozila, uključujuci modele – Toyota Carina 1975. godišta sa motorom od 1600 ccm i dvoja vrata (kupe), kao i Carina 1976. godišta sa motorom od 1600 ccm i četvoro vrata u sedan karoseriji. Između njih se ugnezdio i Civic prve generacije – SB model, kakav inače i ja posedujem.

Uz par VW Buba, 1600 TL modela, Passata i starog IMV kombija, to je bio totalni oldtajmerski jackpot.

Nažalost, ako smo realni, nijednom od automobila nema spasa, osim da se ogole i sa njih pokupe neki detalji. Izgleda da je za vlasnike vreme stalo pre 1991. godine, jer su stalno delili period na pre i posle toga. Carina je intezivno vožena, a model sa četvoro vrata je bio porodični auto, kupljen u Sloveniji na licitaciji.

 
 

Komentari

 

Dodaj komentar

*